Saturday 12 July 2014

Bucejant a Nusa Lembongan

Dia 21
11 de juliol - Nusa Lembongan

A les 6:30h sonava el despertador... que, probret, ha sonat una estona abans de que li fessim cas ;) Hem hagut de córrer una mica per arribat a temps al dive center, al final només hem arribat 5 minuts tard (sense córrer un risc excessiu de fotre'ns una trompada per les meravelloses carreteres de la illa, que més aviat semblen pistes de trial).

Les dues immersions han estat "a la deriva", que vol dir que et deixes portar per la corrent, i vas contemplant el corall i els peixos. La veritat és que no ens ha acabat de barrufar, especialment a la Beth que, per acabar-ho d'adobar, quan ha acabat la immersió s'ha trobat una mica marejada, així que ha decidit no baixar a la segona. Els esculls de corall estan en perfectes condicions, n'hi ha desenes de tipus diferents, amb colors i formes que no havíem vist mai. També hi ha un munt de vida marina, des dels típics peixos tropicals de colors, fins a peixos trompeta, gambes, crancs, llagostes, etc. Hem vist famílies de "Nemo", donant voltes sobre el seu corall, si t'acostes una mica s'emprenyen i et comencen a "atacar", és molt divertit com un peixet tan petit s'atreveix a enfrontar-se a una bèstia tan grossa i tan estranya com un humà enfundat en un tratge de neoprè ;)

La segona immersió ha estat millor, hi havia menys corrent i he pogut gaudir-la amb més tranquil·litat. Hem vist si fa no fa el mateix que a la primera, però l'he gaudit més. En un moment de la immersió, he vist un peix camuflat amb la sorra, m'he acostat una mica però tenia cara de la mala llet, així que he decidit de quedar-me a una distància prudencial, no fos cas que li donés per mossegar-me. Més tard m'han explicat que justament aquest peix és extremadament verinós, i que si et punxes amb les espines, en 1 hora estàs mort! Sort que la meva neurona de la prudència ha tornat de l'Erasmus per fer una visita fugaç, si no potser hauríem de canviar el nom del blog i posar "Les aventures de la Beth (a seques)" :S

A nivell de qualitat de l'ecosistema val dir que és excel·lent, el corall està en magnífiques condicions, i hi ha moltíssima vida, està gairebé al nivell de les Maldives. Hem conegut una parella de catalans molt enrotllats (Ferran i Yolanda) que venen de Gili Meno, i ens han dit que allà el coral està destrossat, que no els ha agradat gens el fons marí, perquè estava tot mort. Aquest era l'únic punt que crèiem que tindrien millor les Gili que Nusa Lembongan, així que fins i tot en això hem sortit guanyant amb el canvi d'última hora, en aquest viatge sembla que hem encertat amb les improvitzacions! :)

Acabada la immersió, hem estat xerrant amb la parella de catalans un parell d'hores; després hem anat cap a l'hotel, a fer una mica el gos... sí, estem de vacances :D Quan ens hem cansat de descansar, hem anat a veure la posta de sol a Mushroom Bay (una platja al costat de l'hotel) i després a fer-nos un massatge, que a mi no m'ha barrufat del tot, perquè la massatgista tenia unes urpes que rascaven una mica (i a sobre, nosaltres portàvem sorra enganxada de la platja, amb la qual cosa hem patit un massatge "exfoliant" amb tota la sorra rascant el cos).

Hem sopat a l'hotel (una tonyina magnífica, i tot bastant barat) i a les 21h ja estàvem dormint (no vegis com cansa això de relaxar-se) :D



No comments:

Post a Comment