Tuesday 4 June 2013

4 de juny - Koh Tao

Avui ha estat un dia pràcticament dedicat al buceig. Ens hem llevat com si anessim a treballar (a les 9h comencavem la classe teòrica amb l'Iñigo, el nostre instructor). Bé, com és habitual en nosaltres, hem comencat realment a les 9:20 :)

Han estat tres horetes de teoria. L'Iñigo és molt trempat (una mica bruto, com a basc que és) i s'ha fet molt ràpid i amè. Hem après moltes coses (ja veurem, això és com treure's el carnet de conduir, demà haurem de fer un examen teòric i tot), i hem acabat "dominant" totes les paraules estranyes que es fan servir en aquest món: junta tòrica, flotabilitat neutra, octopussy, ... Faltarà veure durant quant de temps el nostre cervell guardarà aquesta informació ;)

A la "tarda", per fi teníem la classe pràctica. Diem "tarda" entre cometes, perquè era a les 12h del migdia :) Hem anat a buscar el material, hem agafat una barqueta (compartida amb unes altres 20 persones), ens han pujat al vaixell i rumb cap a una caleta a fer les dues primeres immersions. Quines ganes!

La primera immersió ha estat d'exercicis. A banda de l'evident (fica't a l'aigua, enfonsa't i no et posis de color blau :) hem estat practicant com solucionar els problemes que ens podem trobar allà baix. Per exemple, ens han fet treure'ns el respirador i agafar un de reserva (el que portem nosaltres i el del nostre company), treure'ns les ulleres i tornar-nos-les a posar, etc. Sembla que ho hem fet prou bé, només han hagut de fer-nos el boca a boca dues vegades ;)

Nota per a patidors: és broma ;)

Després de prendre un refrigeri al vaixell, hem fet la segona immersió. Aquesta vegada ha estat un passeix per un "arrecife" de corall (perdó, Sílvia, no sé com es diu en català i no tenim wifi aquí ;) Hem estat 40 minuts, però se'ns ha passat volant. Encara no tenim molt dominat el tema (has d'inflar i desinflar els pulmons per pujar i baixar, com si fossis un globus, i sobretot al principi anavem amunt i avall tota l'estona ;) però ens ha agradat molt; hem vist molts tipus de corall i també molts peixos. Estem molt contents amb l'elecció que hem fet de centre de buceig, ja que tenim 2 instructors per nosaltres dos sols (l'Iñigo i el Salva, un català que està de pràctiques) i això ens ha permès gaudir d'una atenció espectacular, donant-nos molta confianca i permetent-nos aprendre molt més ràpid.

Hem tornat cap a les 17h, a temps d'estirar-nos a la platja a fer els deures (no vegis quina vida més dura, fent deures estirats en una platja de palmeres, a 30 graus, amb una cerveseta fresqueta i sentint la brisa marina a la cara... tenim unes ganes de tornar a Pallejà... buff quines ganes ;)

Al vespre havíem quedat amb els nostres amics de Girona per sopar. Quan hem arribat al restaurant (puntuals com sempre ;) no hi eren; ens havien deixat una nota dient que l'Eduard estava amb febre i havien anat a la clínica. Després de sopar, tornant, ens els hem trobat de curiositat. Li han dit que probablement ha agafat el dengue, que és una malaltia tropical transmesa pels mosquits (ells han estat bastant de temps a zones rurals de Laos i possiblement ja portava la malaltia abans d'arribar aquí). Fins demà no ho sabran amb certesa; sembla que en general no és una malaltia greu, uns dies amb febre i prou. Esperem que tingui sort i es recuperi ràpidament.

Nosaltres per si de cas hem redoblat les precaucions contra els p*** mosquits, tirant-nos Relec a tutiplen. Ara fem una olor a repelent que no vegis (nota per la Sílvia: JO no faig olor a repelent. És l'antimosquits. No cal que li llegeixis això a l'Ona. Sí que cal que li llegeixis allò de quan vaig salvar al conductor del taxi de Cambodja de morir ofegat, perquè vagi interioritzant que el seu tiet està fet un heroi ;)

Després de tornar a fer una visita al bar chillout d'ahir (ens encanta!), a dormir. Demà més buceig: penúltim dia de curset!

Nota del traductor: arrecife en català és "escull". El català és fàcil :D



2 comments:

  1. hahaha, quan he llegit allò de la primera immersió, m'heu recordat el Guybrush (l'original, no el conill), quan vaig ser incapaç de deslligar-lo després que el tiressin a l'aigua i de cop i volta les úniques opcions que tenia eren alguna cosa així com "hincharse", "ponerse de color azul" o "morir" xD

    Vaja! Jo que venia al rescat, i quan he arribat al final de l'entrada he vist que també vau fer els deures de llengua, hihi

    A l'ona només li vaig llegir la primera entrada, les altres les he llegit mentre dorm (tot i que en algun moment em feu riure tant que gairebé la desperto!) :-D

    ReplyDelete
  2. Ja veig que la vida del viatger es dura,,,

    Pero val la pena,,, a que si?...

    I si us heu de posar "morats",,, millor que sigui de cerveses,,, i no per falta d,oxigen, eh?

    ... Ho veus Sergi, com la Bet es impermeable?,,, recorda que la Camera NO.

    Vinga nois,,, una abraçada... us seguim amb enveja,,,

    Petonets

    ReplyDelete